Biešu vārīšana nereti prasa diezgan ilgu laiku. Reiz mana mamma man norādīja, ka es šo procesu veicu nepareizi un ka būtu iespējams to ievērojami paātrināt. Viņa padalījās ar savu paņēmienu…
Vārīšanas laikā bietes izdala dabīgo cukuru, kas piešķir tām viegli saldenu, taču ne pārāk izteiktu garšu. Tās piedāvā neatkārtojamu garšas buķeti, kurā harmoniski savijas zemes notis ar saldumu, padarot tās lieliski piemērotas gan kā piedevu ēdieniem, gan kā galveno sastāvdaļu dažādās receptēs.
Ar šo metodi bietes ir mīkstas un sulīgas, vienlaikus saglabājot patīkamu struktūru. Šī tekstūra ļauj tām labi saderēt ar dažādiem ēdieniem. Koši sarkanā krāsa piešķir jebkuram ēdienam vizuālu pievilcību, padarot to izskatīgu un apetīti rosinošu. To saldenā garša labi sader ar skābām, sāļām vai pikantām sastāvdaļām, piemēram, sieru, riekstiem vai citrusaugļiem.
Pirmie soļi
Vispirms jāveic šādi soļi: izvēlieties vidēja izmēra bietes, ne pārāk lielas. Tās rūpīgi nomazgājiet ar švammi, lai noņemtu virsējo slāni – mizot nav nepieciešams. Tas palīdzēs saglabāt biešu intensīvo krāsu.
Kā runāt ar likumsargu, kurš jūs ir apstādinājis – 5 frāzes, kas var iespējams glābt no protokola
Lasi arī: Kā pēc novākšanas no dārza ilgāk saglabāt gurķus svaigus
Soli pa solim instrukcija:
1. Uzlieciet uz plīts katlu ar ūdeni un uzvāra, un tad pievienojiet bietes, pārklājot pilnībā bietes. 2. Vāra uz lielas uguns, neaizverot vāku. 3. Ja jums īsti nepatīk smarža, var pievienot katliņā maizes garoziņu.
Pēc tam seko pats galvenais solis
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
4. Kad pagājušas 15 minūtes, iegremdējiet bietes aukstā ūdenī ar ledu, lai tās pārstātu gatavošanas un vārīšanas procesu, un tā ātrāk atdziest – paturiet kādas 5-7 minūtes. Labi, tagad viss ir beidzies. Bietes var viegli izmantot savām vajadzībām. Starp citu, pēc auksta ūdens tas ļoti ātri un vienkārši notīra
Ir vēl viena gatavošanas metode, ko apguvu, strādājot par pavāru restorānā.
Metode ir tāda, ka to cep cepeškrāsnī. Strādājot restorānā, mēs vienmēr gatavojām šādi bietes salātiem – tie izrādās ļoti piesātināti tumšā krāsā, kā arī neticami sulīgi un garšīgi.
Bietes rūpīgi jānomazgā, jānoslauka, jāuzliek uz folijas loksnes, virsū uzlej augu eļļu un pārkaisa ar sāli. Pēc tam kārtīgi aptiniet to, lai eļļa neizplūst, novietojiet to uz cepešpannas un nosūtiet uz iepriekš uzkarsēto cepeškrāsni uz 1 stundu 180 grādos.
Un tad ņem ārā un pilnībā atdzesē, aukstajā sezonā var nolikt uz balkona, lai ātrāk atdziest. Jā, metode aizņem ilgāku laiku par 15 minūtēm, BET pluss ir tas, ka uz plīts nekas neburkšķ, netraucē un nav tvaika – iemetu cepeškrāsnī un aizmirsti uz 1 stundu. Viss gatavs!
Šādi Vārītas bietes var izmantot dažādos veidos: salātos, zupās, kā piedevu vai pat desertos. Tās ir lieliskas gan siltos, gan aukstos ēdienos.